Cleantech Partnerskab
Cleantech Partnerskab (Symbion) · Gribskovvej 4, 2100 København Ø · Tlf.: 3010 8080 · Mail: hn@vhhr.dk
Print sidenSitemap
FacebookLinkedInTwitterFlere delingsmuligheder

12. januar 2010

Dansk Shell og H2 Logic

brint-station

A/S Dansk Shell og brintudviklingsvirksomheden H2 Logic A/S har indgået et cleantech partnerskab om udvikling af brintstationer. Aftalen er en del af Erhvervs- og Byggestyrelsens initiativ”Cleantech Partnerskab” mellem store og små virksomheder.

Partnerskabet mellem Shell og H2 Logic skal sikre udviklingen af tankstationer til brintbiler. Det sker bl.a. på baggrund af, at de store internationale bilproducenter og energiselskaber for to uger siden meddelte, at brintbiler vil være klar til salg til forbrugerne i løbet af de kommende år – og at der samtidig vil blive arbejdet på at opbygge et netværk af europæiske tankstationer med udgangspunkt i Tyskland.

Både H2 Logic og Shell tror på et fremtidigt marked for brintbiler.

- Brintbiler er én af fremtidens erstatninger for benzindrevne biler. Brint kan produceres på basis af vedvarende energi – og den eneste udstødning er rent vand. Derudover har brint den fordel, at den giver samme hurtige optankning og lange rækkevidde, som benzin tilbyder i dag.  Med udmeldingen fra de ledende bilproducenter om kommercialisering af brintbiler frem mod 2015 vil der for alvor blive behov for vores brintstationer, siger Jacob Krogsgaard, direktør i H2 Logic A/S.

Partnerskabet giver en stærk platform til at blive en af verdens førende leverandører

- Partnerskabet med Shell er et vigtigt skridt på vej mod vores vision om at blive en af verdens førende leverandører af brintstationer. For at dette kan lykkes skal vi kunne leve op til kravene fra fremtidens operatører af brintstationer. Det er bl.a. Shell, som vi via partnerskabet får en tæt dialog med, særligt omkring sikkerhedsforhold og standarder for optankning, siger Jacob Krogsgaard.


H2 Logic blev etableret i 2003 og er siden blevet en af verdens førende udviklere af brændselsceller til køretøjer og brintstationer. Mere end 10 brintstationer er blevet opstillet af H2 Logic i Danmark, bl.a. til brug for brint drevne gaffeltrucks i virksomheder og brintbiler i Vestjylland. De danske aktiviteter sker som en del af samarbejdet Scandinavian Hydrogen Highway Partnership hvor Norge, Danmark og Sverige samarbejder omkring etablering af et netværk af brintstationer i Skandinavien.  

Shell er et af de førende energiselskaber på brintområdet

Shell har i en årrække været aktiv indenfor udvikling af brintteknologi til transportformål og etablerede i 1999 en afdeling for området, Shell Hydrogen. Shell Hydrogen er også involveret i samarbejdet med H2 Logic og bidrager med erfaringer fra deres drift af en række brintstationer rundt om i verden, bl.a. i USA og på Island

- For en stor virksomhed som vores er det det altid inspirerende at samarbejde med innovative vækstvirksomheder. Derudover er jeg overbevist om, at en kombination af H2 Logic’s udviklingsprojekter og vores internationale tyngde samt 10 års erfaring med brintteknologi, er en fordel for den hastighed, hele cleantech området udvikles med, siger Ole Brinch-Nielsen, administrerende direktør i A/S Dansk Shell.  

Yderligere oplysninger:

Regitze Reeh, kommunikationschef, A/S Dansk Shell, tlf. 22206013, regitze.reeh@shell.com

Jacob Krogsgaard, Direktør, H2 Logic A/S, +45 2871 8945,  jk@h2logic.com