Cleantech Partnerskab
Cleantech Partnerskab (Symbion) · Gribskovvej 4, 2100 København Ø · Tlf.: 3010 8080 · Mail: hn@vhhr.dk
Print sidenSitemap
FacebookLinkedInTwitterFlere delingsmuligheder

01. juni 2010

SEAS-NVE

Hvorfor deltager I i Cleantech Partnerskab-programmet?

SEAS-NVE definerer sig selv som en ansvarlig pioner, og er derfor altid interesseret i nye, innovative idéer. Vi står over for en tid, hvor der kommer til at ske mange forandringer med produktion og transport af energi. Disse udfordringer vil vi blandt andet håndtere gennem nye partnerskaber med god synergi og gensidige udviklingsfordele. Idéer og relationer har brug for plads og opmærksomhed, hvis de skal spire og vokse sig stærke. Her ser vi Cleantech Partnerskab som et oplagt sted at så de første frø.

Danmark er kendt over hele verden for sine kompetencer inden for miljø- og energiteknologi. Gennem deltagelsen i Cleantech Partnerskab ønsker SEAS-NVE at hjælpe flere danske cleantech-iværksættere med gøre deres idéer til virkelighed og derigennem forstærke vores internationale markedsposition.

Hvilke forventninger har I til Cleantech Partnerskab-programmet?

Vi har en forventning om at udvide vores kontaktflade til dynamiske iværksættere og startup-virksomheder på en effektiv og velstruktureret måde. Blandt vores interesseområder er vedvarende energi, bredbånd, energistyring og energirådgivning. Vi er navnlig interesserede i idéer og projekter, der tillader os at bruge vores eksisterende infrastruktur på nye måder. I 2009 indgik vi blandt andet partnerskab med Dansk Termografi A/S om termografiske undersøgelser af private boligers varmetab og med ChoosEV om salg og markedsføring af elbiler. I Vestenskov på Lolland er SEAS-NVE sammen med flere samarbejdspartnere gået i gang med at test af brændselsceller.

Hvad kan I konkret tilbyde vækstvirksomheder?

I SEAS-NVE har vi næsten 100 års erfaring med produktion og transport af energi. Døgnet rundt forsyner vi over 370.000 kunder med el og kraftige bredbåndsforbindelser. Gennem medejerskab af en række andre virksomheder er vi også repræsenteret i flere af energibranchens øvrige led. Vores faglige relationer spænder vidt, og vi kan derfor rådgive og sparre om nye idéer fra mange forskellige vinkler. Fx i forbindelse med vurdering af forretningsplaner, produktudvikling, projektledelse og markedsføring.

Vores hastigt voksende intelligente forsyningsnet er en anden vigtig ressource. Frem til udgangen af 2011 installerer vi cirka 350.000 intelligente elmålere i vores forsyningsområde. Denne unikke og banebrydende infrastruktur vil skabe et væld af nye muligheder for udvikling og test fremtidens smart grid-teknologi. Under de rette omstændigheder kan vi stille den til rådighed for dygtige iværksættere, der har brug at teste deres idéer og produkter i et virkeligt smart grid-scenarie.