Cleantech Partnerskab
Cleantech Partnerskab (Symbion) · Gribskovvej 4, 2100 København Ø · Tlf.: 3010 8080 · Mail: hn@vhhr.dk
Print sidenSitemap
FacebookLinkedInTwitterFlere delingsmuligheder

16. december 2009

Gør dig klar til fondsinvesteringer

For mange danske cleantech virksomheder er betingelserne for en fortsat vækst adgang til kapital og investeringer. Det kan dog være en udfordring at finde finansieringsmuligheder og ikke mindst præsentere sit projekt så det lever op til de krav der stilles for at modtage offentlige støttemidler. Det kræver nemlig meget mere end blot en god idé. Hvis man ikke formår at indtænke hele projektet i ansøgningen levnes der ikke mange chancer for succes.

Der er dog hjælp at hente. De næste måneder er der en masse spændende muligheder for at rejse noget af denne kapital, og hjælp til at skrive ansøgningerne.

Vi har herunder samlet nogle af dem:

Højteknologifonden – deadline 27. januar 2010 kl. 12.
Fonden åbner for investeringer der skal løfte dansk højteknologi og vurderer projekterne ud fra et markedsmæssige potentiale såvel som innovative løsninger af international standard. Der kan lige nu søges midler inden for to kategorier:
Højteknologiske projekter (DKK 2.5-15m)
Højteknologiske platforme (DKK 15-75m)

EUDP midler – deadline 24. februar 2010 kl. 15
EUDP har mere end 400 mio. kr. i støtte til udviklings- og demonstrationsprojekter i 2010. Men du skal stå på tæer for at komme gennem nåleøjet: Programmet modtager typisk ansøgninger på 5-6 gange så stort et beløb som de har til rådighed. Konsulentfirmaet 1st Mile afholder et seminar, hvor deltagerne over to dage lærer at skrive EUDP-ansøgninger, så de kan opnå tilsagn. Kursusleder er Søren Houmøller, som har assisteret EUDP-sekretariatet med at definere programmets kriterier og siden hen har evalueret ca. 75 ansøgninger. Seminaret vil finde sted i uge 6.

EU Seventh Framework Programme (FP7)- deadline 4. marts 2010 kl. 17
Læs mere om rammeprogrammet på EU Kommissionens hjemmeside

Hvis du er interesseret i at vide mere om de forskellige finansieringsmuligheder kan du læse mere på 1st Mile. Virksomheden har stor erfaring med at udarbejde EUDP ansøgninger i henhold til de standarder og krav der stilles som en forudsætning for at komme i betragtning.

Andre tilbud
Udover ovenstående fonde finder der findes en lang række programmer og puljer der yder finansieringstilbud til cleantech virksomheder. Forsknings- og Innovationsstyrelsen har blandt andet lavet en samlet oversigt:Innovationstilbud til virksomheder

Under Links har vi samlet en oversigt over virksomheder og organisationer som kan hjælpe med finansiering. Læs mere under links